Microplastics

We horen de laatste tijd veel over beautyproducten met microplastics.¬†Producenten die plastic deeltjes aan de producten toevoegen voor een beter resultaat.¬†Super vind ik het dat dit nu aan de orde komt, want alhoewel ik geen idee had dat er plastic (OMG) in beautyproducten zit verwerkt, had ik wel altijd het gevoel dat er gewoon iets niet ‘klopte’. Nu ben ik ook heel erg fan van zo natuurlijk mogelijke producten voor ons lichaam, want wat je niet op zou eten smeer je toch ook niet op jouw huid? (Want dat gaat dan weer rechtstreeks jouw lichaam in..).

 

Geen verjonging maar veroudering?

Maar wat als je nog een stukje verder denkt, iets wat ik tot op de dag vandaag eigenlijk niet heb durven zeggen. Wat als veel van de dure en grote merken jouw huid eigenlijk eerder ‘ouder’ maken dan verjongen…? Stel je voor, je smeert jezelf elke dag vol met allerlei onnatuurlijke producten die je afhankelijk maken van meer om zo het resultaat te ” behouden” en meer te verkopen. Althans dat is hoe ik het zie.

Zo herinner ik me eens toen ik werd opgemaakt in een parfumerie, jaren geleden toen ik een jaar of 25 was. De dame vertelde me dat ik nu wel eens zou moeten beginnen met het gebruik van een ‘anti-rimpelcreme’ onder mijn ogen. Preventief zo vertelde ze. Uuh, maar geen rimpel te zien! Naar mijn mening word je zo van jongs af aan al ‘verslaafd’ gemaakt aan allerlei producten die goed voor je zouden zijn, maar niemand vertelt of zegt hoe het nu echt zit! Wat als de ingredienten in deze dure cremes veroudering alleen maar bevorderen? Om je zo nog meer te laten smeren en kopen. Ja het resultaat is misschien even zichtbaar door alle plastic fantastic wat ze erin stoppen, maar voor het gebruik moet je dit wel blijven smeren en zo krijg je dus een vicieuze circel.

Water als beautyproduct

Zelf gebruik ik al jaren geen dag/nachtcreme, oogcreme of alles wat daar mee te maken heeft. Ik gebruik (behalve make-up, want dat doe ik wel hoor!:) voornamelijk WATER.

Water of rozenwater (alleen die van de Erica shop). En water alleen uit de Kangenwatermachine. Want die produceert het zogenoemde “beautywater’. Water met een lager PH dan normaal water, iets zuurder dus en daardoor perfect voor de huid. Ik gebruik het voor echt alles, huid, haar (wordt er heerlijk glanzend van) en body. En het werkt. Zelfs echt supergoed. Ik heb veel meer resultaat (en bespaar een hoop geld).

En de app, de Beat the Micro Bead heb ik gedownload, geweldig handig om alle ingredienten te scannen, waar je ook bent. Je krijgt direct te zien of producten microplastics bevattten. Ik ben gelijk alles wat ik nog ergens in de kast heb staan gaan scannen, zo kwam ik er bijvoorbeeld ook achter dat Rituals Douchegel microplastics bevat.

 

Happy scanning zou ik zeggen en to no more plastic!