Voor Bewust Magazine heb ik een aantal columns mogen schrijven over Bewustzijn. Heerlijk vind ik dat om te doen. Een aantal van deze colums hebben weer een directe link met water. Zoals deze, over flow!

Heb jij dat ook wel eens, dat je zo lekker bezig en alles om je heen vergeet? Je krijgt veel meer gedaan in een paar uur dan je anders doet in een paar dagen. Je voelt je licht, vrij en vol inspiratie. Ze noemen dit ook wel eens in de “flow” zijn! Het is een staat van zijn die je vaak een continue stroom aan synchroniteit of toevalligheden brengt. Alles lijkt te lopen. Het leven is een feestje en dan… plots ben je er uit en zie je weer de obstakels die je altijd al zag. Herkenbaar?
”Maar wat moet ik doen om in een flow te komen of te blijven?” zul je wellicht denken.

Het allerbelangrijkste is om geen “geforceerde actie” te ondernemen en tegen de stroom in te zwemmen. Voor alles is namelijk een tijd. Inspiratie en flow komen en gaan, dat is niet te forceren! Vergelijk het maar eens met eb en vloed. Soms is er vloed en bulk je van de ideeën en inspiratie. Dan kan het ineens weer eb zijn en zijn de ideeën plots veel minder en heb je behoefte aan rust en minder doen. De kunst is om hier naar te luisteren. Wanneer jet vloed is, lekker gaan met die banaan! En wanneer je voelt dat het eb is iets meer rust nemen, jezelf als het ware opladen. Zo hoef je nooit te pushen of te forceren (lees: stress) in welke vorm dan ook.
Durf jij je te laten vervoeren in de eb en vloed van jouw leven?